Over ons

 

In 1920, begon Hendrik Koelewijn in de Hoekstraat van Spakenburg, met het bereiden van ijs. Met een duwkar verkocht hij de ijsjes van Spakenburg tot en met Baarn.

Als opvolger vond Hendrik zijn schoonzoon Harmen Mink bereid om de zaak over te nemen. Samen met zijn vrouw Trijntje zetten zij het bedrijf voort. Een 40-urige werkweek bij Polynorm en vrijdag en zaterdag 3 markten met ijs.

De jongste zoon Henk nam in 1985 het bedrijf over van zijn vader. Geen baan erbij, maar volledig gericht op het ijs. Opleidingen aan de vakschool Wageningen werden gevolgd en met succes afgerond en 3 markten werden 6 markten. Ook het venten werd uitgebreid. Iedere avond rijden er ( nu nog !! ) 4 karren door het dorp om in de straten het ijs te verkopen. Ook komen wij op locatie met de ijskar.

Op vrijdag staan we in Nijkerk op de markt en zaterdag in Spakenburg. In 2011 breidden Henk en Conny Mink-van der Breggen, Mink's IJs uit met een ijssalon: Mink’s ijssalon de Spatel, Oude Schans 25. De ijssalon ligt op een prachtige locatie, met uitzicht op de authentieke haven.

 

 

Mink’s ijssalon de Spatel

Ontwikkeld door: WeDeCom